“Slechte messen zijn de schrik van iedere groente”

Tholen – Bezuinigen op messen is geen goed idee, slechte messen zijn de schrik van iedere groente- en dus de groentenspecialist. Nu de losse verkoop van groenten en fruit door de gemakstrend terugloopt, hebben veel detaillisten en ook horecaondernemers geïnvesteerd in groentensnijmachines, zoals Anliker. Dat is dan wel iets waar je in moet blijven investeren.

“Wanneer je met botte messen snijdt, kan dat, ondanks dat je kwalitatief goede groenten en fruit gebruikt, toch minder goede kwaliteit gesneden product geven. Die rauwkostsalade ziet er minder fris uit, de gesneden producten zijn minder knapperig en ook minder lang houdbaar”, vertelt Monique Kierkels van Groba Food Equipment leverancier van Anliker in Nederland. “Om het bestellen van messen makkelijker te maken, kunnen klanten groentensnijmachines, snijschijven of andere onderdelen voortaan gemakkelijk online bestellen op onze vernieuwde website anliker.nl.”

Nabootsen
De technologie achter de Anliker snijmachine is die van het trekkende snijprincipe. Het bootst de trekkende vorm van het handmatig snijden van groenten en fruit na. Snijden gebeurt gelijkmatig, voorzichtig en zonder veel kracht te zetten zodat de producten zo min mogelijk beschadigd raken, vertelt Monique. “Het voordeel van het trekkende snijprincipe is dat het onnodig verlies van voedingsstoffen en vitaminen voorkomt omdat de celstructuur in takt blijft. Producten blijven langer vers en zijn langer houdbaar. Bovendien worden de producten niet geplet, ze blijven er fraai uitzien.”

“Daarom adviseren we gebruikers van Anliker tijdig de snijschijven te vervangen. Daarin investeren voorkomt derving van je product zodat je die investering ook weer kunt terugverdienen. Het bestellen kan dus nu heel gemakkelijk via onze nieuwe website. Om klanten daarmee kennis te laten maken, loopt er tot en met 8 juni een kortingsactie van 10 procent op een online bestelling van een nieuwe snijschijf of groentensnijmachine”, besluit Monique.

http://www.agf.nl/artikel/175079/Slechte-messen-zijn-de-schrik-van-iedere-groente

Terug naar overzicht