Snijtechnologie

Het merk Brunner-Anliker is bekend als producent van messen en snijbladen. De unieke, langdurig scherpe snede is het resultaat van een combinatie van hoogwaardig messenstaal, precisiebewerking en jaren ervaring in het handmatig slijpen van de snijbladen. Al meer dan 50 jaar is Brunner-Anliker trendsetter op het gebied van snijtechnologie met een productassortiment dat regelmatig wordt uitgebreid.

Het trekkende snijprincipe
De unieke geometrie van ons trekkende snijprincipe richt minder schade aan het productoppervlak aan dan conventionele snijschijven. Dit heeft als groot voordeel dat belangrijke vitamines en voedingsstoffen behouden blijven en dat de gesneden groenten aantoonbaar langer vers blijven.

Brunoises, pommes gaufrettes en blokjes
Al meer dan 50 jaar worden brunoises en pommes gaufrettes gesneden op de machines van Brunner-Anliker: de uitvinders van deze snijtechniek. Ook blokjes kunnen nauwkeurig en zonder ze te beschadigen worden gesneden met de groentesnijmachines van Brunner-Anliker. Uit testen is gebleken dat het snijden van tomaten en uien met onze machines 40% meer product oplevert dan met de machines van de concurrent.

Raspen
Wij maken onze raspplaten zelf. En we maken ze ongelofelijk scherp door de verhoogde raspgaten te vormen, te slijpen en te stansen (waardoor de geslepen raspranden gladder worden).

De vorm van ons snijblad
Het geheim achter de duurzaamheid van onze snijbladen schuilt in hun vorm en snijhoek. Alleen ervaren bladsnijders kunnen deze snijhoek maken via een proces dat uit meerdere stappen bestaat. Dit zorgt ervoor dat de snijbladen van Brunner-Anliker beschikken over een snijkwaliteit die vijf keer langer dan normaal meegaat.

De kwaliteit van ons snijblad
Onze snijbladen zijn gemaakt van gegoten chirurgisch roestvrijstaal. Het snijblad wordt eerst geslepen, daarna geborsteld en gepolijst voordat het wordt afgewerkt met een leren strop. Dit proces verwijdert alle slijpsporen en zorgt ervoor dat de fruit- en groentevezels niet aan het gladde oppervlak kunnen hechten en dat de producten niet door de snijbewegingen worden beschadigd.