Het trekkende snijprincipe

De technologie achter het trekkende snijprincipe vormt het geheim achter het succes van de snijmachines van Brunner-Anliker.

Deze methode bootst de trekkende vorm na die te zien is tijdens het handmatig snijden van groenten en fruit. Speciaal ontworpen snijbladen en bijbehorende snijschijven snijden het product alsof dit met de hand gebeurt: gelijkmatig, voorzichtig en zonder veel kracht te zetten. In tegenstelling tot de snijmachines van andere fabrikanten voorkomen de extreem dunne, handgeslepen precisiebladen van Brunner-Anliker dat de gesneden producten beschadigd raken. Naast de snijvorm van deze vlijmscherpe snijbladen speelt ook de kwaliteit van het schijfmateriaal een rol in deze zorgvuldige en secure snijmethode.

De unieke geometrie van het trekkende snijprincipe biedt de gebruikers van Brunner-Anliker-machines een dubbel voordeel.

Het trekkende snijprincipe voorkomt een onnodig verlies van voedingsstoffen en vitaminen, omdat deze biotechnologische methode nauwelijks invloed heeft op de celstructuur van zelfs de meest delicate fruit- en groentesoorten.
Deze zorgvuldige manier van rauwkost snijden helpt deze producten bovendien langer vers te houden en verlengt hun houdbaarheid.
In tegenstelling tot bij andere technieken worden de producten niet geplet en blijven ze er ook gesneden fraai uitzien.

De motor van de snijmachine vormt de drijvende kracht achter dit trekkende snijprincipe en zorgt hiermee voor een gelijkmatige en krachtige werking van de snijschijven. Deze schijven worden in beweging gehouden door een aandrijving op basis van positieve beweging – d.w.z. een directe wormwielaandrijving – die de tandwielen binnen een planetair systeem in elkaar laat vallen. Dit leidt tot een negenvoudige overbrengingsreductie en een toename in motorkoppel tot 1300 Newton. Het resultaat is een uniforme – en daarmee zorgvuldige – methode om groenten en fruit te snijden en te hakken. Met een kwaliteit die al meer dan 50 jaar wordt bewezen!